Kolem hub existuje celá řada mýtů: Houbaři, nevěřte pověrám!

Houbaři se konečně dočkali a už se nevrací z lesa s prázdnou. I když Češi sbírání milují, přesto jsou houby pořád opředeny spoustou mýtů. Co je pravda a co ne?
Na houby se nesmí pít alkohol! NE!
Můžeme pít pivo, víno i další. Výjimkou je třeba hřib koloděj nebo hnojník inkoustový.
Jídlo z hub se nesmí ohřívat. NE!
Ohřátá smaženice či omáčky s houbami žádné zdravotní potíže nezpůsobí.
Nakrájené se musejí rychle zpracovat. NE!
Uložte houby do ledničky a klidně je můžete konzumovat za den či dva.
Houby jsou plné těžkých kovů NE!
Pokud houby nerostou na kontaminované půdě, jsou obavy zbytečné.
Nikdy houby nezamrazujte! NE!
Naopak, pokud je váš úlovek bohatý, můžete houby pokrájet a uchovat v mrazničce až šest měsíců.
Jedovatá houba je hořká, stačí ochutnat! NE!
Jedovaté houby mohou otravu způsobit i při pouhém ochutnání, navíc často chutnají příjemně.
Otrava se projeví do tří hodin! ANO i NE!
Otravy, které se projeví hned, jsou zpravidla méně závažné, naopak smrtelné otravy se často projeví i za víc než 24 hodin.