Tropické vedro láká k vodě: Nabízíme vám nejhezčí přírodní koupaliště Česka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tropické vedro láká k vodě: Nabízíme vám nejhezčí přírodní koupaliště Česka!

Hrádek nad Nisou, Lom Kristýna - Zdroj: kudyznudy.cz
Hrádek nad Nisou, Lom Kristýna - Zdroj: kudyznudy.cz (Foto Aha!: ara)

Tropické počasí přímo vybízí k návštěvě koupaliště. Pokud dáváte přednost cachtání v přírodě, tady jsou tipy právě pro vás! Deník Aha! pro vás »objevil« ty nejkrásnější »plovárny«.

Sokolov, přírodní koupaliště Michal 

Moderní vodní areál s mnoha atrakcemi, koupaliště Michal, patří mezi nejčistší přírodní vodní nádrže v celé ČR. Kvůli 500 m dlouhé pískové pláži se koupališti říká Sokolovské moře.
Vstupné: dospělí 70 Kč, snížené 50 Kč, rodinné 140 Kč

Zatopený lom Pavlovice

Koupání pro milovníky přírody. Krásné prostředí, malebná příroda, čistá (a studená) voda. Žijí zde raci a kvetou lekníny, lom byl upraven na koupaliště a slouží také potápěčům. Lom u Tachova je vhodný spíš pro dospělé, přístup k vodě je po kamenných schůdcích. Část pláže je nudistická.
Vstupné: zdarma

Pískovna Mlékojedy

Populární cíl výletníků z Prahy i okolí nabízí restauraci, stánek s občerstvením, můžete si i zasportovat a o víkendu se konají hudební akce.
Vstupné: zdarma, platíte jen za využívání atrakcí

Veselské pískovny

Jižní Čechy jsou oblíbenou turistickou destinací. U Veselí nad Lužnicí najdeme miniaturní českou poušť Val, ale také Veselské pískovny, jihočeské moře.
Vstupné: zdarma

Jezero a koupaliště Lhota

Obrovská vodní plocha kousek za Prahou s čistou a teplou vodou, vůně borovic a písečné pláže, z nichž část patří nudistům. Pro návštěvníky je k dispozici hygienické zázemí, stánky s občerstvením a hřiště na plážový volejbal.
Vstupné: dospělí 50 Kč, děti 30 Kč

Hrádek nad Nisou, Lom Kristýna

Rekreační areál Kristýna v Hrádku nad Nisou se nachází v severní části okresu Liberec. Vodní plocha má přibližně 14 hektarů a největší hloubka je 28 m. V okolí je několik restaurací i stánek s rychlým občerstvením.
Vstupné: zdarma

Jezero Milada – Chabařovice Jezero

Milada leží jen pár kilometrů od Ústí nad Labem. Vzniklo zatopením uhelného velkolomu a pro veřejnost bylo nově otevřeno na konci května 2015. Vyniká zejména dobrou kvalitou vody.
Vstupné: zdarma

Úštěk, jezero Chmelař

Obrovská vodní plocha kousek od Litoměřic a dvě písečné pláže a sportovní vybavení kempu s možností ubytování ve stanech i v chatkách. V areálu kempu vám půjčí lodičku i šlapadlo, je tam možnost občerstvení.
Vstupné: dospělí 30 Kč, děti 20 Kč

Přírodní biotop Bantice

V obci Bantice na Znojemsku najdete přírodní koupaliště bez chemie s víceúčelovým hřištěm i občerstvením. Nabízí výborné koupání s vyváženým přírodním systémem, který využívá biologické funkce rostlin.
Vstupné: dospělí 40 Kč, snížené 30 Kč

Maršovské jezírko

Jezírko, ležící 21 km od Brna, je vyhledávaným místem pro koupání a rybolov. Nevadí-li vám absence WC i občerstvení) netoužíte-li po velkých plážích ke slunění a dáváte-li naopak přednost stínu, klidu a samotě, je kaolinové jezírko u Maršova pro vás jako stvořené.
Vstupné: zdarma

Nádrž Lučina, Tvarožná Lhota

V oblasti Bílých Karpat se nachází umělá vodní nádrž Lučina, obklopená travnatými plážemi. Součástí areálu přilehlého kempu je občerstvení i záchody.
Vstupné: zdarma

Albatros, Ostrožská Nová Ves

Přírodní koupaliště v Ostrožské Nové Vsi o ploše 4,6 ha se nachází v srdci moravského Slovácka. Má travnatou, kamenitou i klasickou písčitou pláž, najdete tu převlékací kabinky i občerstvení.
Vstupné: dospělí 50 Kč, snížené 30 Kč

Luhačovická přehrada

Okolí přehrady u Luhačovic má ideální podmínky pro aktivní rekreaci, rybaření, koupání, relax a další zábavu. Přehrada byla delší dobu vypuštěná, v současné době je už plná vody, odbahněná i zarybněná.
Vstupné: zdarma

Zatopený lom Výkleky

Lom nedaleko Olomouce láká průzračně čistou vodou, povoleno je tu i potápění. Hloubka vody je až šest metrů a dají se zde najít i místa s pozvolným přístupem k vodě.
Vstupné: zdarma, parkoviště u lomu je placené

Nádrž Křetínka, Letovice

Rozlehlá vodní plocha nedaleko Letovic na Blanensku nabízí kromě koupání rovněž možnost provozování vodních sportů. Návštěvníci mohou využít občerstvení a sociální zařízení.
Vstupné: zdarma

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.