Koupali se v probíjejícím bazénu: 23 dětí dostalo »pecku« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Koupali se v probíjejícím bazénu: 23 dětí dostalo »pecku«

V tomto bazénu dostaly děti zásah elektrickým proudem.
V tomto bazénu dostaly děti zásah elektrickým proudem. (Foto Aha! : Jana Ulrichová)

Zřejmě jen krůček od velké tragédie byly děti v táboře v Opárně na Litoměřicku. Po středečním podvečerním koupání jich 23 skončilo v nemocnici. V bazénu, který je součástí areálu, byl totiž proud.

Děti si stěžovaly, že dostaly »pecku«. Brněly jim ruce a nohy, vedoucí je přesto v probíjejícím bazénu nechali koupat ještě zhruba půl hodiny. „Plakala jsem. Pak nás odvezli do nemocnice,“ řekla Laura (6), jedno ze zasažených dětí. V okolních nemocnicích nakonec skončilo dvacet tři malých pacientů a tři dospělí. „Jednalo se pouze o ambulantní vyšetření,“ uvedl Jaroslav Procházka, primář Dětského oddělení Nemocnice Teplice, kam bylo převezeno pět dětí. Tři děti zůstaly v nemocnici v Litoměřicích přes noc na pozorování.

Co se stalo?

„Během koupání dětí vytekla voda, která se dostala až k zásuvce, kde byla připojena filtrace. Důsledkem toho došlo k tomu, že zásuvka začala probíjet. Celé události je nám líto a velice se omlouváme,“ uvedli správci areálu. Případ šetří policie.

Autor: 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.