Pravda o sexu po telefonu: Vyvrcholení za 23 minut nebo 17 SMS! Už to zkusil každý čtvrtý... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pravda o sexu po telefonu: Vyvrcholení za 23 minut nebo 17 SMS! Už to zkusil každý čtvrtý...

Sex po telefonu prý vyzkoušel každý čtvrtý Čech
Sex po telefonu prý vyzkoušel každý čtvrtý Čech (Profimedia.cz)

Každý čtvrtý Čech alespoň jednou v životě vyzkoušel sex po telefonu. Více se mu věnují ženy. Nejčastějšími důvody, proč lidé sahají po mobilu za účelem sexuálního uspokojení, jsou odloučení od partnera, zahnání dlouhé chvíle nebo touha zažít něco nového a oživit vztah. Vyplývá to z průzkumu, který si nechal zpracovat operátor O2.

Sex po telefonu trvá v průměru 23 minut nebo si jeho aktéři vymění průměrně 17 SMS. Překvapivě nejčastěji provozují lidé telekomunikační erotiku se svým partnerem. Obecné povědomí mezi respondenty přitom je, že zprávy s erotickým obsahem si posílají nejčastěji milenci či úplně cizí lidé. Pokud Češi sáhnou po telefonu za účelem sexuálního vzrušení, činí tak zejména večer nebo v noci a nejčastěji z pohodlí domova. Pětina těch, kteří sex po telefonu v nějaké formě provozují, se však přiznává, že se mu oddává i přes den v zaměstnání.

"Fandím sexu po telefonu výrazně více než tomu po internetu. Spousta emocí je sdělitelná, takže dělí-li partnery nějaká nepřekonatelná vzdálenost, a tou může být i trať z Holešovic do Nuslí stejně jako přes Atlantik, sexování po telefonu je fajn. Přičemž nehrozí stavy podobné závislosti, s nimiž se u konzumentů internetového porna setkáváme čím dál častěji," uvedl sexuolog Ondřej Trojan.

Většina lidí přitom považuje erotické SMS či hovory s osobou, která není jejich stálým partnerem, za nevěru. Zatímco jakoukoli formu sexu po telefonu považuje za nevěru 70 procent žen, u mužů to bylo jen 40 procent. Tolerance roste i s věkem. Nic špatného nevidí na intimních hovorech a textových zprávách s jiným člověkem více než dvě třetiny respondentů starších 49 let, zatímco mezi mladými do 29 let tento názor zastává jen necelá pětina. K označení sexu po telefonu jako nevěry se přiklání i spíše vysokoškolsky vzdělaní lidé a ti, kteří s ním mají vlastní zkušenost.

Sexu po telefonu se oddávají zejména vysokoškolsky vzdělaní Češi do 29 let. Tato věková skupina se také nejčastěji přiznává k focení intimních partií svých nebo svého partnera mobilem a následnému posílání těchto fotek formou MMS.

Přečtěte si
-bello-
19. 6. 2015 • 00:27

To se divim, že tady nedřepí v trenýrkách a s očima na šťopkách náš nažhavený senila eisenbieger

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.