Dagmar (†32) trpěla bolestmi: Lékaři nepoznali nádor! Máma dvou dětí zemřela... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dagmar (†32) trpěla bolestmi: Lékaři nepoznali nádor! Máma dvou dětí zemřela...

Vdovec Jiří Š. se boje za odškodnění nevzdává a proti zamítnutí žaloby se odvolá. Po ženě s nádorem na páteři zůstali dva synové.
Vdovec Jiří Š. se boje za odškodnění nevzdává a proti zamítnutí žaloby se odvolá. Po ženě s nádorem na páteři zůstali dva synové. (Foto Aha!: Jitka Pecharová, ara)

S žalobou na královéhradeckou nemocnici kvůli smrti manželky Dagmar Š. (†32) neuspěl vdovec Jiří Š. Požadoval 2 miliony pro dva syny za to, že kvůli nedbalosti lékaři u jeho ženy včas neodhalili nádor.

Dagmar trpěla přes rok a půl bolestmi hrudní páteře. Lékařům si na ně za tu dobu stěžovala minimálně 33krát. Za 19 měsíců jí ale udělali jen rentgen a ultrazvuk a ženě předepsali analgetika a rehabilitace. Když konečně provedli magnetickou rezonanci a našli kostní nádor, tzv. Ewingův sarkom o velikosti vejce, na vyléčení bylo pozdě. Do roka Dagmar Š. zemřela. Nemocnice vinu odmítla a i podle soudu postupovala bez chyb.

Nádor rostl na páteři.

Autor:  jp

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.