Ahoj, moje Mojo! Gorilí táta Marek Ždánský navštívil ve Španělsku svou chráněnku a její dceru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Ahoj, moje Mojo! Gorilí táta Marek Ždánský navštívil ve Španělsku svou chráněnku a její dceru

Marku, vítej, jak se máš.
Marku, vítej, jak se máš. (pro Aha! - Marek Ždáský)

První česká gorilka Moja na svého bývalého ošetřovatele Marka Ždánského nezapomněla. V uplynulých dnech ho nadšeně vítala v zoo ve španělském přírodní parku Cabárceno.

Dcera Moji Duni slavila už druhé narozeniny, a tak jí Marek Ždánský vezl dárek – krmnou bednu. „Je to takový hlavolam. Z bedny různými otvory dolují gorily dobroty. Vyhraje si celá skupina,“ říká Ždánský. Největší radost měl ze setkání s Mojou.

„Oproti jiným rokům, kdy byla trochu uražená, se mnou letos hodně komunikovala. Sedla si ke sklu, klepali jsme na sebe, tiskly dlaně přes sklo. Nosila mi ukazovat různé věci, hlavně jídlo. Nejvíc se ale pyšnila dcerou,“ popisuje setkání bývalý ošetřovatel.



Podle něj malá Duni po Moje zdědila samostatnost a zvídavost. „Mám radost, když vidím, jak Moja žije. Na lepší místo se nemohla dostat. Žije vlastně v přírodě, v teple a ve skvělé skupině,“ říká Ždánský.



Přečtěte si
anezat
27. 5. 2015 • 10:30

Moc pěkný článek, krásné fotky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.