Marek Ždánský: Moja už brzo porodí, vím to! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Marek Ždánský: Moja už brzo porodí, vím to!

V době, kdy byla gorilka ještě v Praze.
V době, kdy byla gorilka ještě v Praze. (ara, ZOO Praha, Marek Ždáňský)

Nejznámější pražskou gorilku Moju (8) bere jako člena své rodiny… Není se proto čemu divit, že se bývalý chovatel goril Marek Ždánský (37) zajímá o průběh jejího prvního těhotenství. A Moja se prý už chová tak, že brzo porodí! Staví si velké hnízdo a hlavně přestala dovádět s ostatními…

Když se Moja před šesti lety topila, zachránil ji. Poté, co opustil místo chovatele pražské zoo, chodil za ní jako obyčejný návštěvník. Když se Moja odstěhovala do Španělska, okamžitě se za ní vydal. Marek Ždánský prostě nejznámější pražskou gorilku bere jako plnohodnotného člena své rodiny!

Od doby, co zjistil, že Moja čeká prvního potomka, stále u španělských chovatelů zjišťuje, jak na tom je. Podle jeho nejaktuálnějších zpráv ze Španělska se prý porod blíží!

„Před pár dny jsem mluvil s jejím veterinářem, který ji má na starosti od doby, co je březí. Už se začala stranit ostatních, vyhledává spíše klid, nemá zájem o ostatní samice,“ začal deníku Aha! popisovat Ždánský s tím, že podle něj chce mít Moja teď klid! „Přestala si úplně hrát s ostatními. Staví si větší hnízdo na spaní a i začala méně žrát, což může znamenat, že porod je už blízko a nemusí být v březnu, ale dřív,“ uzavřel. Podle prvotních zpráv, které ze Španělska přišly, by měla Moja porodit právě začátkem března.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.