Nová svědectví o vraždě knihovnice: Zatímco ji bodal, lidé se snažili vyrazit dveře hasicím přístrojem. Vrah jim pak otevřel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nová svědectví o vraždě knihovnice: Zatímco ji bodal, lidé se snažili vyrazit dveře hasicím přístrojem. Vrah jim pak otevřel...

Zavražděná knihovnice Hana B.
Zavražděná knihovnice Hana B. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka, ara)

Devětadvacetiletý muž z Plzně který v pondělí po poledni ubodal mladou ženu v knihovně v Horní Bříze na Plzeňsku, byl po lékařském vyšetření umístěn do uzavřeného oddělení psychiatrie. Probíhají úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu vraždy, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Trestní stíhání konkrétní osoby může být zahájeno až podle výsledků znaleckého posudku o duševním zdraví pachatele. Obvyklá lhůta k jeho zpracování je šest týdnů. "Bude se čekat na posudek a podle něj bude policie dále postupovat," řekla mluvčí.

Pachatel z místa činu utekl, ale policie s psovodem ho zhruba po půlhodině dopadla v nedaleké ubytovně u nádraží. Podle informací ČTK má trvalé bydliště v Plzni. Ženu, narozenou v roce 1987, bodl do zad. Zraněním na místě podlehla. Oběť byla pracovnicí v knihovně. "Na případu pracují krajští kriminalisté," řekla Kohoutová. Vyhodnocují například stopy a vyslýchají svědky vraždy.

Podle informací webu tn.cz zavolala v pondělí po 12:00 vyděšená žena z pevné linky do plzeňské redakce TV Nova. Uvedla, že volá z knihovny, že má pod krkem nůž a drží ji neznámý útočník. Ten údajně chtěl, aby na místo okamžitě dorazil štáb TV Nova, že chce mluvit s reportéry. Reportérka volala policii. Útočníkem byl podle tn.cz muž, který do knihovny chodil pravidelně na internet. S knihovnicí se údajně pohádal.

Podle informací obyvatel čtyřapůltisícového městečka i dalších médií šlo o místního problémového muže. Podle webu krimiplzen.cz se muž se ženou zamkl uvnitř knihovny a donutil ji k telefonátu do televize Nova. Potom ji ubodal velkým kuchyňským nožem. Lidé, kteří za dveřmi slyšeli křik ženy, se pokoušeli vyrazit dveře dokonce i hasicím přístrojem, pak je ale otevřel vrah sám a dle tvrzení svědků z místa v klidu odešel.

Podle serveru iDNES.cz jsou v obci dlouhodobě potíže se sociálně slabými lidmi a narkomany. Strážníci v knihovně vykonávali zvýšený dohled, protože i tam různí problémoví lidé chodili. Knihovna je v přízemí městského domu, kde jsou ještě ordinace a lékárna.



Přečtěte si
6010
26. 5. 2015 • 15:02

Mám pocit, že tolik bláznů u nás nikdy nebylo, co je teď.A když již je zavřou do blázince, tak ať si je tam nechají až do jejich smrti.Nebo to dopadne i s tímto vrahem, jako s tou Barborou a do budoucna se zase máme na co "těšit"? Člověk aby se bál vystrčit hlavu z baráku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.