Smrt Káji Kiše (†21) způsobili doktoři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smrt Káji Kiše (†21) způsobili doktoři!

Karel Kiš
Karel Kiš (: Archiv)

BRNO – Za smrt mentálně postiženého Káji Kiše (†21) z Březí na Břeclavsku mohou tři lékaři Fakultní nemocnice Brno!

„Neposkytli chlapci péči, jakou měli,“ usnesla se brněnská komise České lékařské komory. Jak Aha! jako první informovalo, Karel zemřel 29. října 2006 na následky nesprávné léčby slepého střeva.

„Do nemocnice Káju poslala praktická lékařka s diagnózou zánět slepého střeva. Chirurgové ho ale dvakrát poslali domů s tím, že jde jen o »zaražené« větry nebo střevní virózu,“ popisuje Kájův smutný osud jeho maminka. Potřetí Karla odvážela už houkající záchranka. Lékaři se sice konečně rozhodli operovat, ale zachránit pacienta už nedokázali.

Ze smrti mladého muže jsou podle oblastní lékařské komory zodpovědní hned tři lékaři chirurgické kliniky brněnské fakultní nemocnice – Jaroslav Izičič, Jindřich Melichar a doktor Svoboda. „Vedoucí lékař chirurgické kliniky, který byl za tragédii odpovědný, byl odvolán z vedoucí funkce a dnes pracuje jen pod dohledem. Přišel také o prémie ve výplatě,“ uvedla mluvčí nemocnice Anna Nesvadbová.

Rodině nemocnice za chybu nabídla finanční odškodnění. Třem doktorům nyní hrozí vyloučení z komory, které je povinné. Pokud by byli vyloučeni, nesměli by vykonávat povolání lékaře.

Eva Kišová: Doktoři mi zabili syna Káju (†21)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.