Tragický pád airbusu Germanwings: Pátrače po tělech ohrožují vlci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tragický pád airbusu Germanwings: Pátrače po tělech ohrožují vlci!

Práci pátračů ztěžuje drsná příroda.
Práci pátračů ztěžuje drsná příroda. (Foto ČTK, Reuters, EPA)

Drsný horský terén, led, mráz, sníh s deštěm, ale i vlci. S tím vším musejí bojovat záchranáři, kteří v Alpách na jihu Francie hledají těla obětí ze zříceného letadla Germanwings. Pátrání prý může trvat klidně týdny!

Trosky Airbusu A320 a těla 150 obětí jsou rozesety na horském svahu na ploše dvou hektarů. V nepřístupné oblasti u obce Barcelonnette, kam se letoun zřítil, navíc v noci na včerejšek pršelo a sněžilo. Příkrý svah je tudíž mimořádně kluzký a také nestabilní.

Desítkám záchranářů, kterým pomáhá přes 300 policistů a 380 hasičů, však nekomplikuje práci jen počasí, ale i vlci! Těch je tu mnoho, a policie tak musí oblast hlídat a odhánět je. I přesto se už podařilo najít první těla. I když… „Na místě jsem neviděl žádná celá lidská těla, jen jejich části...“ pravil šokovaný lékař Frédéric Jeanpetit s tím, že torza obětí se převážejí do provizorní márnice, která vznikla v tělocvičně gymnázia v Seyne-Les-Alpes. Tam je také základna všech záchranných týmů. A sem se také sjíždějí příbuzní pasažérů, kteří mají identifikovat blízké. Protože to bude ale nejspíš nemožné, policisté jim odebírají DNA, aby pak snáz nalezli shodu s kusy nalezených těl.  Dostat všechny ostatky ze svahu může trvat několik týdnů, včera večer teprve záchranáři oznámili vyzdvižení prvních částí těl. Na to, proč se letadlo zřítilo, přinesou odpověď až záznamy z černých skříněk. Ta první, v níž jsou nahrané záznamy z kabiny, se už našla a experti začali s její analýzou. Je sice poškozená, ale informace z ní prý půjdou dostat – na rozdíl od druhé skříňky, která registruje výšku letu, rychlost či stav palubních přístrojů. Záchranáři nejprve hlásili, že už ji našli, ale později tyto zprávy dementovali.

Přečtěte si
ivoadler
27. 3. 2015 • 11:17

Za 1. nevím, proč bych měl utíkat z jednoho kapitalistického bordelu do druhého. Ty holt máš pořád jeden kalendář. Za 2. komunisti nevychcípají, dokud bude trvat kapitalistický švajnerajn. Aspoň tolik politické gramotnosti bys mohl mít, aby ti tohle došlo.

prroud
26. 3. 2015 • 17:34

ivoadler,volit komunisty taky neni reseni,i kdyz nic proti vetsine z nich,ale sama idea je ze zapadu,ucelova. Ona vubec i dnesni "demokracie" je ze stejny dilny a volby jak je zname jakbysmet.Reseni je vzdelanej,informovanej narod,podpora zdravyho vlastenectvi,zruseni vsech stran a referenda.Spolecnost kde je na prvnim miste vzdycky clovek a jeho blaho,a ne penize,tem je treba vratit puvodni smysl.Smazat prachace a chudaky,otrokare a otroky,o tom to nema bejt,a preci zatim jeste je.

prroud
26. 3. 2015 • 11:16

Ivo,je to jinak,s vlkama mam osobni zkusenosti! Sezere te po tejdnu az prestanes bejt cejtit "clovecinou" i tvuj vlastni pes,kdyz bude hladovej.Vlk se zivyho cloveka ani nedotkne,nikdy!!! Kdyz se kolem nej objevi,pak mu jde po zviratech,ale nikdy ne po nem,a to jeste musi hlady silet.Ovsem uplne z jinyho testa je kojot a krizenec vlka s kojotem! A to je onen problem z rezervaci.

ivoadler
26. 3. 2015 • 11:13

Neosvobodí se, dokud nezačnou volit komunisty. Chápu, že tohle antikomunistickým blbům nejde pod nos, ale není jiná cesta. Dějiny se nedají okecat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.