Vyděšené mámy utíkaly s dětmi z domovů: Šílenec hrozil granátem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vyděšené mámy utíkaly s dětmi z domovů: Šílenec hrozil granátem!

Policisté před domem, kde se senior zabarikádoval.
Policisté před domem, kde se senior zabarikádoval. (Foto: Aha! - David Malík)

Strach ze smrti! Obyvatele činžáku v pražské Libni včera před polednem vyděsil senior (62). Hrozil, že má u sebe granát, který chce použít. Mámy s dětmi se rychle snažily dostat do bezpečí, utíkaly z domovů.

Muž se zabarikádoval v bytě a vyhrožoval výbuchem granátu a sebeupálením. V ulici Na Rokytce vypuklo peklo. „Volala mi vyděšená manželka, která byla i s dítětem doma, když to začalo. Ihned sbalila pár věcí a utíkala pryč. Bála se, že to skutečně bouchne,“ popsal Aha! jeden z obyvatelů domu.

Šílený muž zaměstnal desítky policistů, hasičů i záchranářů. „Se seniorem několik hodin rozmlouval policejní vyjednavač. Do bytu nakonec musela vniknout zásahová jednotka, která ho vyvedla,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Granát se naštěstí v bytě nenašel. Důvodem mužova jednání byla zřejmě psychická nemoc, skončil v blázinci. Podobný případ skončil tragédií

Incident v Libni připomínal počátek tragédie, která se před dvěma lety stala ve Frenštátě pod Radhošťem. Antonín Blažek (†57) se tam kvůli hádkám se sousedy a exekuci rozhodl k odpornému činu. V noci zamkl vchodové dveře a pustil plyn, který vzápětí zapálil.Došlo k silné explozy, která zabila nejen viníka, ale i dvě ženy (†38 a †60) a tři děti (†2,†5 a †10).

Přečtěte si
ppadys13
28. 5. 2015 • 04:15

Debilové z redakce,naučte se gramatiku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.