Odporná vražda důchodce: Úspory v šuplíku ho stály život! Máte je tam také? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Odporná vražda důchodce: Úspory v šuplíku ho stály život! Máte je tam také?

Michal Č. se včera u soudu snažil skrývat tvář. Rozhodnutí o prodloužení vazby přijal. Soud s ním začne 22. ledna.
Michal Č. se včera u soudu snažil skrývat tvář. Rozhodnutí o prodloužení vazby přijal. Soud s ním začne 22. ledna. (Foto: Aha! - ara)

Kvůli penězům, které si schovával doma, zemřel Karel S. (†81) z Kamýku na Litoměřicku. Michalovi Č. (38), který je z jeho brutální vraždy obžalován, včera soud prodloužil vazbu. Hrozí totiž, že by před zahájením hlavního líčení mohl utéct a skrývat se.

Michal Č., který nemá trvalé bydliště ani práci, v Kamýku jako kluk vyrůstal. Oběť stejně, jako všichni místní, dobře znal. O seniorovi se vědělo, že je spořivý. Důchod si ukládal doma, což lákalo zloděje. Vykradli jej už v roce 2011, tehdy se pachatele najít nepodařilo. Možná i to Michala Č. povzbudilo.


Loni v červenci, když byl bez peněz, se k důchodci vloupal. Starý pán ho ale přistihl. Ze zloděje se stal rázem vrah. Seniora několikrát praštil pěstí a pažbou revolveru, který na místě našel, škrtil ho a nakonec ho udusil polštářem. Z domu pak ukradl 99 000 korun a německý revolver, kterým jej předtím bil. Policisté ho brzy vypátrali. „Usvědčily ho stopy, které v domě zanechal,“ uvedl tehdy kriminalista Martin Charvát. Michal Č. se včera u soudu snažil skrývat tvář. Rozhodnutí o prodloužení vazby přijal. Soud s ním začne 22. ledna. Prachy ve »strožoku«
*79 % českých domácností střádá nebo má odloženou finanční rezervu doma v hotovosti. A to i ty, které používají například běžný, spořicí účet či vkladní knížky.
U domu v Kamýku, kde Karel S. zemřel, vzniklo krátce po činu pietní místo.

U domu v Kamýku, kde Karel S. zemřel, vzniklo krátce po činu pietní místo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.