Gazdovská jehla s bramborovým knedlíkem podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 300 g gazdovské slaniny
- 300 g prorostlé vepřové krkovice
- grilovací koření
- 4 cibule
- sádlo
- olej
Na knedlíky:
- 600 g brambor
- 200 g dětské krupičky
- 1 vejce
- sůl
- 1 prášek do pečiva
- plocholistou petržel
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a vaříme v trochu osolené vodě doměkka. Pak je slijeme, důkladně rozšťoucháme, přesuneme na vál, necháme trochu zastydnout a pak přidáme sůl, krupičku a vejce. Mezitím si dáme vařit vodu. Tvoříme středně velké knedlíky, které zavařujeme asi deset minut. Po vyjmutí je propícháme a obalíme v nasekané petrželce. Podáváme s dušeným zelím.