Ledový salát s kuřecím masem a tofu podle Květy Kroupové!
Ledový salát s kuřecím masem, tofu a krutony (Foto ara)
13. ledna 2017 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- ½ ledového salátu
- ½ čínského zelí
- 10 – 15 cherry rajčat
- 1 sýr tofu
- 1 lžičku bazalkového pesta
- 1 větší kuřecí prso
- solamyl
- sůl
- mletý pepř
- sójovou omáčku
- 1 lžičku francouzské hořčice
- 1 lžičku majonézy nebo jogurtu
- olivový olej
- ocet balzamiko
- 1 lžičku medu
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, dáme do misky a dostatečně pokapeme sójovou omáčkou. Maso necháme naložené několik hodin dopředu, můžeme nechat i přes noc. Pak maso lehce opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Zprudka osmahneme na oleji a hotové maso vyndáme na ubrousky, aby vsákly nadbytečný tuk. Očistíme si a nakrájíme saláty, přidáme na půlky překrájená rajčátka a zalijeme připravenou olejovou zálivkou. Tu si připravíme smícháním oleje, balzamika, medu, bazalkového pesta, lžičky hořčice a lžičky majonézy nebo jogurtu. Podle vlastní chuti dosolíme, dosladíme. Zeleninu smíchanou se zálivkou nandáme na talíře, přidáme maso a tofu a případně poházíme krutony.