Teplý salát z bulguru a quinoy podle Jany Remkové!
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 hrnek bulguru s quinoou
- 4 žampiony
- ½ pórku
- 5 sušených rajčat v oleji
- 1 lžíci sójové omáčky
- sůl
- mletý pepř
Nejdříve uvaříme bulgur s quinoou. Obilniny dáme do hrnce, zalijeme osolenou vodou v poměru 1: 2. Povaříme skoro doměkka. Na pánev dáme 2 lžičky olivového oleje ze sušených rajčat. Olej rozehřejeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájená sušená rajčata a sójovou omáčku. Vše společně chvíli restujeme, pak osolíme a opepříme, zalijeme malým množstvím vody. Když je voda vyvařená, spojíme bulgur se zeleninovou směsí, promícháme a vložíme do pekáče. Pečeme 10 – 15 minut ve vyhřáté troubě na 250 °C.