Zelné závitky v leču podle Otto Pláška!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 střední hlávku zelí
- 500 g mletého vepřového masa
- 100 g uvařené rýže
- 500 ml zelného vývaru
- 1 lžíci směsi koření Adžika
- 1 velkou cibuli
- 1 vejce
- 700 ml domácího leča
- sůl
- mletý pepř
- vepřové sádlo
- máslovou jíšku
Do hrnce si dáme lžíci sádla a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Opečeme jen dosklovata, přidáme polovinu sklenice domácího leča. Na tento základ naskládáme naplněné zelné listy, na ně nalijeme zbytek leča a vývar ze zelí. Dusíme zakryté asi 45 minut. Závitky opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Do zeleninového základu, ze kterého se stala silná omáčka, přidáme lžíci studené máslové jíšky a vše metličkou ručně prošleháme. Asi 10 minut ještě necháme provařit.