Krémová čočka s klobáskami podle Veroniky Poláčkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g čočky
- 8 bavorských klobásek
- 1 cibuli
- 2 mrkve
- 1 kousek celeru
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 větší plátky slaniny
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 200 ml horkého zeleninového vývaru
- sůl
- mletý pepř
- 4 lžíce smetany ke šlehání
Osvědčené rychlovky: Špagety s mletým masem a omáčkou podle Ivany Bartuškové
Celý článekZa občasného míchání vše opékáme zhruba 8 minut, aby zelenina změkla a trochu zhnědla. Po uvedené době vše zalijeme vývarem, a povaříme ještě 10 minut. Zelenina musí být měkká, ale ne rozvařená. Nakonec přidáme předem uvařenou a okapanou čočku. Ochutíme solí, pepřem, vmícháme smetanu a při opatrném míchání prohřejeme. Podáváme s opečenou bavorskou klobáskou.