Krůtí sekaná s houbami podle Ivany Černé!

Krůtí sekaná s houbami (Foto ara)
24. října 2016 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 800 g mletého krůtího masa
- 1 hrst zmražených hub
- 2 – 3 lžíce sójové omáčky
- 1 zeleninový bujón
- sůl
- mletý pepř
- libeček
- zelenou petrželku
- 4 stroužky česneku
- 1 mladou cibulku i s natí
- 1 lžíci červené kari pasty
- 3 lžíce strouhanky
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 vejce
- 2 bílky
- 2 lžíce sterilované kukuřice
- kmín
- sádlo
Houby orestujeme na sádle společně s pepřem a kmínem. Poté všechny uvedené suroviny smícháme s umletým krůtím masem, přidáme utřený česnek, okapanou sterilovanou kukuřici, pokrájenou cibulku i s natí, sůl, pepř, celé vejce, doplníme majoránkou, červenou kari pastou, strouhankou a polohrubou mouku. Vše řádně promícháme. Vyválíme si dva pláty, na první plát dáme houby a přikryjeme druhým plátem, pevně spojíme a zavineme. Sekanou potřeme bílkem, posypeme kmínem a dáme plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě pomalu při 180 °C asi 30 minut podle velikosti šišky sekané.