Kulajda podle Jany Remkové

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 3 středně velké brambory
- 4 větší žampiony
- 1 hrst čerstvého kopru
- 200 – 300 ml zakysané smetany
- sůl
- mletý pepř
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžíci hladké mouky
Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájené žampiony. Když jsou brambory měkké, nalijeme zákys, nebo smetanu do většího hrnku, přidáme mouku a tak 3 lžíce horkého vývaru z polévky, všechno rozkvedláme a nalijeme do hrnce. Vše promícháme a necháme provařit mouku. Úplně nakonec do polévky přimícháme nasekaný čerstvý kopr a podáváme.