Staročeská zelňačka s ostrou klobásou podle Ivany Černé!

Staročeská zelňačka s ostrou klobásou! (Foto: ara)
26. prosince 2016 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 2 cibule
- 2 ostré klobásky
- olej
- mletou sladkou papriku
- mletou uzenou papriku
- 300 g kysaného zelí
- 3 kuličky nového pepře
- drcený kmín
- sůl
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 bujon
- kajenský pepř
- hladkou mouku
- zelené bylinky
Cibuli oloupeme, nakrájíme a necháme ji na oleji zesklovatět. Přidáme kolečka klobásky. Vše posypeme oběma paprikami a rychle zamícháme. Vypneme, přidáme kysané zelí, všechno koření a zalijeme vývarem z bujonu. Povaříme doměkka. Z polévky odstraníme koření. Polévku zahustíme moukou, nakonec ochutíme solí a podle chuti dozdobíme bylinkami.