Květáková polévka s květákovými noky podle Romany Rubášové!

Květáková polévka s noky (Foto ara)
21. listopadu 2016 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 malý květák
- 1 l vývaru
- sůl
- mletý pepř
- 1 smetanu ke šlehání
- 1 lžíci mleté uzené papriky
- 1 cibuli
- 50 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- Na noky:
- 1 vejce
- 5 lžic hrubé mouky
- nasekanou zelenou petrželku
Na másle zpěníme cibuli a přidáme růžičky květáku, osolíme a opepříme, orestujeme, po chvíli vyjmeme květák z hrnce a přisypeme uzenou papriku a hladkou mouku, uděláme jíšku a zalijeme vývarem. Vrátíme do hrnce zpět květák a vaříme doměkka. Část květáku vyjmeme a odložíme na noky. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, přidáme smetanu a podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Z asi 5 lžic rozmačkaného uvařeného květáku, soli, pepře, nasekané petrželky, vajíčka a hrubé mouky uděláme noky a vaříme je asi 4 minuty ve vroucí vodě. Podáváme k polévce.