Květáková s kořenovou zeleninou podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- máslo
- hladkou mouku
- 1 cibuli
- 1 květák
- 2 mrkve
- ½ celeru
- 1 petržel
- muškátový květ
- drcený pepř
- sůl
Osvědčené rychlovky: Špagety s mletým masem a omáčkou podle Ivany Bartuškové
Celý článekV nádobě na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Rozředíme ji při stálém míchání studenou vodou a dáme vařit. Z omytého květáku rozdělíme růžičky. Přidáme omytou mrkev a kousek petržele a celeru (dle chuti). Osolíme a opepříme a vaříme cca 15 minut. Poté rozmačkáme šťouchadlem na brambory – není třeba nic mixovat. Podle potřeby dosolíme a ochutíme špetkou muškátového květu.