Kachní prsa se švestkovou omáčkou podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 2 kachní prsa s kůží
- barevný pepř
- sušený zázvor
- drcený kmín
- hrubozrnnou sůl
- 3 lžíce švestkových povidel
- červené víno
Kachní prsa kuchyňsky upravíme a osušíme. Ostrým nožem nařežeme kůži do mřížky. Osolíme, opepříme a posypeme sušeným zázvorem, pokmínujeme a vložíme kůží dolů na rozehřátou pánev. Opékáme nasucho po dobu cca 7 minut z každé strany.
Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C, prsa přendáme do pekáčku nebo do pečicí misky opět kůží dolů a pečeme v troubě asi 8 minut. Prsa vyndáme z trouby a zabalíme do alobalu na cca 5 minut, aby se šťáva v mase dobře rozležela. Švestková povidla zředíme červeným vínem a rozmícháme. Podáváme k masu.