Strouhaný hnědobílý koláč podle Květy Kroupové!

Strouhaný hnědobílý koláč (Foto ara)
9. listopadu 2016 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 130 g cukru
- 1 hery
- 3 lžíce kakaa
- 1 žloutek
- Na náplň:
- 4 měkké tvarohy
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 200 g cukru
- 2 lžíce solamylu
- 2 žloutky
- sníh z 3 bílků
- mléko dle potřeby
- tuk a strouhanku na plech
- 1 čokoládu na vaření
Sladké dobroty: Nepečený pudinkový řez podle Ivany Bartuškové
Celý článekNa vál nasypeme všechny sypké suroviny na těsto, přidáme změklou heru a žloutek. Rukama zpracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na dva stejné bochánky a dáme ztuhnout asi na 2 hodiny do lednice. Tvarohovou náplň si připravíme smícháním všech ingrediencí a nakonec ji zlehčíme ušlehaným sněhem z bílků. Mlékem upravíme do požadované konzistence (spíše hustší). Na vymazaný a vysypaný plech nastrouháme na hrubém struhadle polovinu těsta, na to dáme tvarohovou náplň a nastrouháme druhou polovinu těsta. Pečeme v troubě při 170°C cca 40 minut. Vychladlý moučník můžeme dochutit a dozdobit rozehřátou čokoládou na vaření.