Pikantní okurkové řezy podle Josefa Bartuška!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
2,5 kg okurek hadovek
6 cibulí
¼ lžičky pepře
¼ lžičky chilli koření
¼ lžičky kari koření
40 g soli
Na nálev:
500 ml octa
370 g cukru krupice
Sladké dobroty: Tvarohové koláče s povidly podle Lenky Čajkové
Celý článekNejdříve svaříme nálev a necháme vychladit. Mezitím si omyjeme okurky a odkrojíme konce. Nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a také nakrájíme. Dáme do velké nádoby, zalijeme vychlazeným nálevem a okořeníme. Necháme dvě a půl hodiny odležet, pak naplníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 8 minut.