Nakládaná cuketa s paprikami podle Martiny Antalové!
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 kg cukety
1 kg cibule
1 kg červené papriky
100 ml slunečnicového oleje
Na nálev:
3 ½ l vody
1 l octa
500 g cukru
100 g soli
5 bobkových listů
10 celých pepřů
10 nových koření
1 lžíci hořčičného semínka
Osvědčené rychlovky: Špagety s mletým masem a omáčkou podle Ivany Bartuškové
Celý článekCuketu a cibuli oloupeme, z paprik odstraníme jádřince. Vše pokrájíme na kostky, promícháme. Z uvedených surovin svaříme nálev, necháme trochu zchladnout. Zeleninu vkládáme do sklenic, zalijeme nálevem, do každé sklenice kápneme olej. Zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C 15 minut.