Prasklo o natáčení filmu »Pane, vy jste vdova«: Janžurová s Růžičkovou skončily v blázinci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Prasklo o natáčení filmu »Pane, vy jste vdova«: Janžurová s Růžičkovou skončily v blázinci!

Fotografie
Fotografie (internal)

Trochu šílenou komedii »Pane, vy jste vdova!« můžou vysílat v televizi dvakrát ročně a stejně si vždy najde spoustu nadšených diváků. Skutečnou ozdobou tohoto klenotu české kinematografie je herečka Iva Janžurová (72), která si tam v podstatě střihla hned tři role. I s Helenou Růžičkovou (†67) ale skončily v blázinci.

Obě herečky totiž měly hrát v komedii pomatenou vražedkyni Stubovou. A protože chtěly vědět, jak se vlastně skutečný šílenec chová, objednaly se na návštěvu psychiatrie v Bohnicích. „Paní primářka nás vzala přímo na oddělení. Blázni se hlásili jako na vojně a my si je prohlížely. Bylo to tajné, nemohly jsme jim říct, že podle nich se připravujeme na svoje role. A když nás jedna pacientka poznala, primářka ji okřikla, že jsme kontrola z ministerstva a že jsme herečkám jen podobné,“ pověděla v jedné ze vzpomínek Helena Růžičková (†68).

Obě měly bílé pláště. Růžičková prý dva, jeden zepředu, druhý zezadu. Na psychiatrii se rozpoutalo ale po chvíli takové haló, že nebohá doktorka byla víc a víc nervózní, dostala tik do oka a cukal jí koutek. „Skoro se mi zdá, že jsme si vzaly mustr na naši roli z paní psychiatričky,“ šklebila se spokojeně Růžičková.

Mrazivá scéna s propíchnutím stehna…

Když si Iva Janžurová připichuje zavíracím špendlíkem punčochu ke stehnu, má na noze dokonale vymodelované latexové pouzdro. „Lidé v kině trnuli a vzdychali hrůzou,“ popisoval režisér Vorlíček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.