Moderní Iva Janžurová: Na stará kolena se šrotí o 106!! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Moderní Iva Janžurová: Na stará kolena se šrotí o 106!!

Iva Janžurová se nových technologií nebojí. Kamarádí se s počítačem i mobilem.dostala k narozeninám knihu o sobě.
Iva Janžurová se nových technologií nebojí. Kamarádí se s počítačem i mobilem.dostala k narozeninám knihu o sobě. (Aha! - Pavel Machan)

Počítače, mobily, nové technologie - to všechno jsou věci, se kterými mají i dnešní padesátníci často problémy, o důchodcích ani nemluvě. To se ovšem netýká jedné z nejoblíbenějších českých hereček Ivy Janžurové (72). Ačkoli by měla nárok některé věci vypustit, je naopak pokroková, s dobou udržuje krok a počet učebnic v její knihovně je úctyhodný.

S počítačem se skamarádila poměrně záhy, protože ho doma využívala ke své práci jako praktickou pomůcku. "My jsme si s mým mužem psali doma divadelní hry, a hned jak se objevily počítače, jeden jsme si pořídili, i jehličkovou tiskárnu," prozradila v časopise Rytmus Života. A aby všemu dobře porozuměla, naučila se paní Iva dokonce obstojně mluvit anglicky.

"Počet učebnic v mé knihovně silně překračuje počet kuchařek. Za letitá studia jsem se naučila základní věci, a když mi ve Skotsku ukradli ve vlaku batůžek, tak jsem dokázala na nádraží plynně vykřikovat, ať ho okamžitě najdou," chlubí se herečka úsměvnou historkou . No jen si jí představte...



Ztratili jste se a potřebujete znát správnou cestu? Stačí se zeptat Ivy Janžurové! Práce s moderním mobilem jí totiž nečiní žádný problém. "Ráda používám navigaci. Loni jsem šla na houby, potkala dva lidi, ptali se mě na cestu. Já řekla, že jim to za minutku povím, otevřela mobil a ono žasli," vypráví další veselou historku Iva Janžurová.



Autor:  moc

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.