Kristýna (60) z Mostu s důchodem 5900 Kč: Žijeme o vodě z kohoutku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kristýna (60) z Mostu s důchodem 5900 Kč: Žijeme o vodě z kohoutku!

Krystýna Hnilocová politikům vzkazuje: Zlepšete seniorům život!
Krystýna Hnilocová politikům vzkazuje: Zlepšete seniorům život! (Aha! - Helena Lacinová)

Celý život pracovala, po nehodě, kterou nezavinila, skončila v invalidním důchodu a teď sotva vyžije... Kristýna Hnilicová (60) z Mostu pobírá invalidní důchod 5900 Kč, za nájem dá 4900 Kč, léky přijdou na tisícovku. Nebýt manžela, skončila by na ulici. I tak mají jen na základní potraviny.

„Když zaplatíme léky, pobyt v nemocnici, kde já jsem často, tak nám po zaplacení nájmu zbude jen na vodu z kohoutku,“ popisuje Kristýna, která skončila v invalidním důchodu kvůli úrazu páteře. „Narazil do mě cyklista,“ říká. „Naposled jsem ležela v nemocnici měsíc a platila tři tisíce korun a doplácela ještě na rehabilitaci. Čeká mě další pobyt. Kde na to z důchodů máme brát,“ nechala nezodpovězenou otázku seniorka s tím, že do nemocnice musí i její manžel kvůli čištění cév. Ten měsíčně doplácí na léky dvanáct set korun.

„Mám střední školu. Dělala jsem vychovatelku a pak na ústředně v kulturním domě. Můj muž pracoval čtyřicet let jako truhlář, ale ve stáří se nemáme dobře,“ postěžovala si. Její muž Stanislav (69) poslední valorizaci důchodu o čtyřicet pět korun označil za výsměch.

Rada Aha!

Od května vyšší důchod!

Kristýně Hnilicové vznikne nárok na starobní důchod v květnu roku 2014 a její příjem se o něco zvýší. Zažádat o něj může nejdříve čtyři měsíce předem na České správě sociálního zabezpečení, v jejím případě v Mostě. Už nyní si může zažádat o předčasný důchod a ve spolupráci s úředníky vyhodnotit, která varianta pro ni bude finančně výhodnější.

Most Krystýna Hnillicová s manželem Stanislavem

Autor:  lac

Přečtěte si
suheila
2. 12. 2013 • 18:55

Lidi zlatý nevěřte téhle paní ani nos mezi očima,znám jí asi 25let a za tu dobu nikdy nepracovala, jen běhala po socialkach a revizních doktorech, aby dostavala invalid.duchod a všelijaké příspěvky na bydlení, moc jí to nevycházelo, protože je puvodem polka.Měla z prvního manželství jednoho syna,ktery nasekal dluhy a musela prodat krásný 3pokojovy byt v Lounech a její nynější manžel žil do svych asi 55let v Dobroměřicích u Loun jako svobodný mladenec v rodiném domku a mimo jiné prodal i byt po zemřelé sestře, takže se vubec paní Kristyna nemá tak zle jak zde uvádí.Nechápu vubec proč se zde takto prezentuje, asi za to byla tučná provize.

asiblazen
10. 10. 2013 • 21:56

jo, ale možná nám něco vrátěj co jsem četla MU

asiblazen
10. 10. 2013 • 21:53

??? mimoza?

janouch62
10. 10. 2013 • 19:31

Jako by jsem slyšel slova našeho šéfa.Pořádně nás nezaplatil,to co nám dle zákona patřilo tak nám nedal a o svačinu jsme měli přednášku o spoření.Jděte do prrrdelle!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.