Iva Janžurová: Bála se, že zůstane na ocet, a tak se rychle vdala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Iva Janžurová: Bála se, že zůstane na ocet, a tak se rychle vdala!

V komedii Svatba jako řemen. V jejím případě pak šlo spíš o rozvod jako řemen...
V komedii Svatba jako řemen. V jejím případě pak šlo spíš o rozvod jako řemen... (Foto ara)

Nosí to v sobě jako dávné tajemství. Vždy rázná, sebejistá a charismatická herečka Iva Janžurová (72) měla v mládí obrovské pochybnosti, zda někdy najde toho pravého. Bála se, že zůstane na ocet a navždy sama. „Muži ji obdivovali, ale zároveň se jí báli,“ prozradil Juraj Herz (79), její dávný dvorní režisér. Populární Janžurka klofla prvního, který se namanul.

Psal se rok 1968, v atmosféře očekávání možných společenských změn k lepšímu, v té obrovské euforii se zakoukala do kameramana Jana Eisnera (79). Ti dva se zamilovali prozaicky. „Při natáčení Píseň pro Rudolfa III. chtěl pan režisér Podskalský, abychom byli autentičtí a při scénce v Karlových Varech u Becherovky nám nalili opravdovou becherovku. Samozřejmě, že můj manžel toho náležitě využil. Já byla opojená, rozjařená,“ vybaví si ještě dnes s úsměvem slavná herečka.

Manželství nevydrželo dlouho, životním parterem Ivy Janžurové se stal o pár měsíců později režisér a herec Stanislav Remunda (†84). Dokonce přišel na její svatbu na Konopišti. „Přišel nezván, sedl si, najedl se, napil a zase odjel. Asi si mě tam byl okouknout. Nikdy se nepřiznal, proč to udělal,“ svěřila se ještě Iva Janžurová.

Než ale Remunda svoji životní lásku získal, prošli si oba krušnými chvílemi. On už byl rozvedený, jí čekaly nekonečné soudní tahanice, házení špíny ze strany partnera, slídění komunistických úředníků u soudu, hnus...



Přečtěte si
eremita
16. 12. 2013 • 23:10

Co má se seriálem, který režíroval Jaromír Vašta, společného Podskalský? Eisner stál za kamerou, Janžurové se blížila třicítka, těžký handicap pro neprovdanou, i když populární slečnu....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.