Otazníky kolem Abrháma po smrti Šafránkové: SYN ZASAHUJE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Otazníky kolem Abrháma po smrti Šafránkové: SYN ZASAHUJE

Josef Abrhám na pohřbu manželky Libuše
Josef Abrhám na pohřbu manželky Libuše (David Kundrát)

Od pohřbu milované manželky Libušky Šafránkové (†68) nebylo po ovdovělém Josefu Abrhámovi (81) ani vidu, ani slechu. Veřejnost i kolegové si proto o něj dělají starosti. Jak na tom herec nyní je?

Ztráta manželky se na Josefu Abrhámovi podepsala nejen psychicky, ale patrně mu kvůli překvapivému skonu Libušky Šafránkové ubylo i sil fyzických. Vždyť na samotný pohřeb, na němž působil velmi unaveným dojmem, dorazil na invalidním vozíku a mnozí si nemohli nevšimnout jeho propadlých tváří a místy i nepřítomného výrazu. Smrt milované manželky byla zřejmě poslední kapkou v poháru hercova chatrného zdraví. Přeci jen to byla právě Libuška, kdo se o svého manžela láskyplně staral až do svých posledních chvil…

„Pepík je na tom blbě, já to tušil. Nemluvili jsme spolu, jen se na mě díval a držel mi ruku,“ prozradil tehdy Blesku herec Jan Kačer (85), jenž se nyní sám potýká s cirhózou jater. I během hereččina života se v posledních letech oba stáhli, ve filmech již tolik nehráli a spíše se starali o sebe navzájem ve chvílích, kdy jednoho nebo druhého sužovaly zdravotní potíže. Nyní přišel Josef o svou životní oporu. Bydlí snad nyní ve vile na pražském Spořilově úplně sám?

Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou v jejích rodných Šlapanicích

Video se připravuje ...

I přes velký smutek má Josef Abrhám stále rodinu, která se o něj nyní stará. Podle pražských sousedů, které vyzpovídali redaktoři magazínu Sedmička, herec vilu v současné době neobývá. „Na Pepu se určitě nedozvoníte. Není tady. Syn Josef si ho odvezl k sobě na Moravu a stará se o něj. Pepa sem vůbec nejezdí,“ prozradil soused a přítel hercovy rodiny. Dům je tak nyní opuštěný a zdobí ho pouze Libuščina fotografie, ke které lidi stále chodí zapalovat svíčky.

Blesk Podcast: Šafránkové unikla hororová role kvůli cenzuře. Scénárista Dutka odhalil své dávné přání

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.