Vaříme s Pohlreichem: Plněná cibule! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 29. května 2025

Svátek slaví Maxmilián, zítra Ferdinand

Vaříme s Pohlreichem: Plněná cibule!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich (Na nože! Velké album receptů, ara)

Máte svůj oblíbený repertoár receptů a stále je točíte dokola? Inspirujte se u proslulého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha (53) a naučte se něco nového. Dnes si podle receptu v seriálu deníku Aha! připravíte plněnou cibuli. Inspiraci na další originální pochoutky najdete v publikaci Na nože! Velké album receptů.

Postup: V kastrole smícháme kachní sádlo, česnek, bobkový list, tymián, petržel, pepř a cibule uvaříme doměkka. Cibule vyndáme, odřízneme vršek a opatrně vydlabeme vnitřek, který uschováme.

Náplň: Fazole uvaříme doměkka. Kuřecí játra orestujeme a vyndáme. Přidáme houby a orestujeme do změknutí. Přidáme ostatní přísady a svaříme do zhoustnutí. Nakonec nakrájíme játra a přidáme do náplně. Naplníme cibule a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Omáčka: Zeleninu orestujeme, přidáme fazole, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Omáčku rozmixujeme a propasírujeme. Zašleháme do ní máslo a podle potřeby rozředíme vývarem. Vyšleháme do pěny. Dochutíme solí a mletým pepřem.

Cibulová marmeláda: Cibule a zázvor oloupeme a nakrájíme. V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme cibuli a zázvor a restujeme dohněda. Přidáme cukr a necháme částečně zkaramelizovat. Přidáme vývar a pomalu svaříme do zhoustnutí.

Do středu hlubokého talíře pak dáme cibulovou marmeládu a navrch položíme plněnou cibuli. Přelijeme šťávou a kolem nalijeme fazolovou omáčku.

Potřebujete: 750 g kachního sádla, 1 česnek, 1 bobkový list, tymián, velkolistou petržel, pepř, 4 velké cibule

Na náplň: olivový olej, 200 g kuřecích jater, 100 g hub (lišek, žampionů), 100 g červených fazolí, tymián, 50 g pistácií, vnitřky cibulí, kuřecí vývar, máslo

Na omáčku: namočené bílé fazole, 3 stroužky česneku, 2 větvičky rozmarýnu, 1/2 nakrájené cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 500 ml kuřecího vývaru, máslo

Na cibulovou marmeládu: 120 g olivového oleje, 4 velké cibule, zázvor, kuřecí vývar, lžíce cukru, sůl, pepř.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.

Známé celebrity
Agáta Hanychová • Anna K. • Anna Slováčková • Artur Štaidl • Bolek Polívka • Dagmar Havlová-Veškrnová • Dagmar Patrasová • Daniela Písařovicová • Dominika Gottová  • Eva Burešová • Eva Samková • Felix Slováček • Filip Blažek • František Ringo Čech • Hana Gregorová • Hana Zagorová • Helena Vondráčková • Hynek Čermák • Iva Kubelková • Ivana Gottová • Iveta Bartošová • Jakub Prachař • Jan Čenský • Jan Kraus • Jana Adamcová Nováková • Jana Boušková • Jaroslava Obermaierová • Jiří Bartoška • Jiří Krampol • Jiřina Bohdalová • Jitka Čvančarová • Josef Kokta • Karel Gott • Karel Šíp • Kate Middleton • Kateřina Brožová • Libor Bouček • Linda Rybová • Lucie Bílá • Lucie Borhyová • Lucie Šafářová • Lucie Vondráčková • Lukáš Vaculík • Mahulena Bočanová • Marek Eben • Marta Kubišová • Martin Dejdar • Michal David • Monika Marešová-Poslušná • Ondřej Gregor Brzobohatý • Pavla Tomicová • Petr Janda • Rey Koranteng • Sára Affašová  • Sara Sandeva • Simona Krainová • Štefan Margita • Taťána Kuchařová • Tatiana Dyková • Tereza Kostková • Tomáš Plekanec • Václav Neckář • Veronika Arichteva  • Veronika Gajerová • Veronika Žilková • Vojtěch Dyk • Vojtěch Kotek • Zdeněk Pohlreich • princ George • princ Harry