Vaříme s Pohlreichem: Plněná cibule!

Máte svůj oblíbený repertoár receptů a stále je točíte dokola? Inspirujte se u proslulého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha (53) a naučte se něco nového. Dnes si podle receptu v seriálu deníku Aha! připravíte plněnou cibuli. Inspiraci na další originální pochoutky najdete v publikaci Na nože! Velké album receptů.
Postup: V kastrole smícháme kachní sádlo, česnek, bobkový list, tymián, petržel, pepř a cibule uvaříme doměkka. Cibule vyndáme, odřízneme vršek a opatrně vydlabeme vnitřek, který uschováme.
Náplň: Fazole uvaříme doměkka. Kuřecí játra orestujeme a vyndáme. Přidáme houby a orestujeme do změknutí. Přidáme ostatní přísady a svaříme do zhoustnutí. Nakonec nakrájíme játra a přidáme do náplně. Naplníme cibule a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Omáčka: Zeleninu orestujeme, přidáme fazole, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Omáčku rozmixujeme a propasírujeme. Zašleháme do ní máslo a podle potřeby rozředíme vývarem. Vyšleháme do pěny. Dochutíme solí a mletým pepřem.
Cibulová marmeláda: Cibule a zázvor oloupeme a nakrájíme. V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme cibuli a zázvor a restujeme dohněda. Přidáme cukr a necháme částečně zkaramelizovat. Přidáme vývar a pomalu svaříme do zhoustnutí.
Do středu hlubokého talíře pak dáme cibulovou marmeládu a navrch položíme plněnou cibuli. Přelijeme šťávou a kolem nalijeme fazolovou omáčku.
Potřebujete: 750 g kachního sádla, 1 česnek, 1 bobkový list, tymián, velkolistou petržel, pepř, 4 velké cibule
Na náplň: olivový olej, 200 g kuřecích jater, 100 g hub (lišek, žampionů), 100 g červených fazolí, tymián, 50 g pistácií, vnitřky cibulí, kuřecí vývar, máslo
Na omáčku: namočené bílé fazole, 3 stroužky česneku, 2 větvičky rozmarýnu, 1/2 nakrájené cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 500 ml kuřecího vývaru, máslo
Na cibulovou marmeládu: 120 g olivového oleje, 4 velké cibule, zázvor, kuřecí vývar, lžíce cukru, sůl, pepř.