Reality show Prostřeno! Recept na hlavní jídlo Karla Jarmara: Pečené vepřové koleno se špenátem a bramborovými noky!
Do boje o 25 tisíc se samými zkušenými kuchařkami se pustil svobodný mládenec Karel Jarmar (31) z jižních Čech. A pořádně si věřil! „Vařím od svých 15 let. Odkoukal jsem to sám od mamky,“ kasal se Jarmar. Nakonec se ukázalo, že i mistr tesař se utne, a když si jeho hosté strčili do pusy špenát, začalo to pořádně skřípat.
Milovník české klasiky je vyučeným číšníkem, takže měl ke kuchyni blízko i při studiu. „Já prostě vařím rád. Každý víkend se scházím s přáteli, pro které připravuji vždy nějaké pochoutky. Nevadí mi vařit i celé dopoledne. Naučil jsem se díky tomu klidně vařit pro deset lidí,“ říká v současnosti profesionální řidič kamionu.
Do soutěže si také vybral české jídlo, které by na talíři ocenil každý správný chlap. Hovězí vývar se zeleninkou a fritátovými nudlemi, vepřové koleno se špenátem a bramborovými noky a na závěr zapečené palačinky s tvarohem a jahodami.
„Z české kuchyně nesnáším omáčky, takové ty univerzálky, tak jsem se rozhodl pro tohle. Ale udělal jsem chybu. Špatně jsem opral špenát a jim pak mezi zuby skřípal písek,“ říká Jarmar, který se raději dopředu ostatním hned přiznal. Přesto dámy Karlův kuchařský um okouzlil...