Reality show Prostřeno! Recept na polévku Soni Králové: Krůtí vývar a exotika!
Soňa Králová (60) z Prahy je nadšená kuchařka, která si bez vaření neumí představit ani jeden jediný den. Proto se také přihlásila do soutěže Prostřeno! (dnes vaří od 18 hodin na TV Prima), kde ostatní soutěžící ohromila velmi exotickým a složitým jídlem. Podával se předkrm Guacamole z avokáda, krutí vývar, speciální mexická omáčka z dvaceti ingrediencí s rýží a smaženými fazolemi a nakonec slaďoučký dezert Flan napolitano z kondenzovaného mléka a pravé vanilky.
Menu paní Králové patří k nejsložitějším v celé soutěži. Vždyť jen na silnou omáčku k hlavnímu jídlu je potřeba 10 kilo masa! Jak sama přiznává, miluje vaření a není téměř nic, co by za svou kariéru nevyzkoušela.
„Dříve jsem třeba vařila tak, že jsem během roku jídlo ani jednou neopakovala. Prostě jsem uvařila 365 různých jídel,“ popisuje s úsměvem svůj úctyhodný rekord Soňa, která kromě vaření zbožňuje i pročítání nejrůznějších kuchařských receptů a sledování kulinářských show. Nejraději vaří pro přátele a troufá si i na hodně složité recepty.
„Vařila jsem třeba indické jídlo, které v sobě obsahovalo na padesát ingrediencí. Mám ráda různorodost a jím vše, nikdy bych ale do úst nevzala hmyz. Naopak bych hodně ráda ochutnala thajskou kuchyni nebo méně známe druhy ryb, tam mám mezery,“ přiznává soutěžící, která celý život pracovala jako učitelka. Do soutěže se přihlásila hned poté, co zhlédla první díl.
„Soutěž mě velmi zaujala, tak jsem sedla a okamžitě napsala do televize,“ dodává s úsměvem.