Začalo to v nálevně, skončilo brutálním probodnutím šavlí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Začalo to v nálevně, skončilo brutálním probodnutím šavlí!

Zmařený život zaplatil vrah 11,5 lety za mřížemi!
Zmařený život zaplatil vrah 11,5 lety za mřížemi! (Profimedia.cz)

Tragédií vyvrcholila hospodská hádka v březnu 1992 v Ivanovicích na Hané. Mladík, který bránil svého otce, skončil se starou vojenskou šavlí zapíchnutou v srdci.

Josef K. (54) seděl v osudný den 5. března 1992 v ivanovické hospodě a popíjel. Jak to tak po pár pivech bývá, stačil malicherný důvod a začal se hádat se svým sousedem. Po chvíli se soused zvedl k odchodu, ale Josef K. ho následoval. Hádka pokračovala i na ulici před nálevnou.


Nezůstalo jen u nadávek, následovala strkanice a rvačka. Napadenému sousedovi přispěchal na pomoc jeho syn Václav H. (†18). To se ale Josefu K. vůbec nelíbilo a na mladého muže vytáhl historickou vojenskou šavli, kterou u sebe nosil. Zbraň mladíkovi zabodl do hrudi tak nešťastně, že mu propíchl srdce i plíce. Václav H. neměl šanci přežít. Josef K. se u soudu hájil, že mu mladík na šavli naběhl nešťastnou náhodou sám. To však bezpečně vyloučily znalecké posudky. Soud posoudil útok rozběsněného milovníka historických zbraní jako vraždu a poslal ho na jedenáct a půl roku do vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.