Mazaný vrah ukradl oběti identitu a už nemusel platit výživné na pět hladových krků!! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Mazaný vrah ukradl oběti identitu a už nemusel platit výživné na pět hladových krků!!

Josef M. si žil dobře z důchodu své oběti.
Josef M. si žil dobře z důchodu své oběti. (scom)

Lesní dělníci objevili v listopadu 1970 v lese nedaleko Karviné mrtvolu. Soudní lékař konstatoval, že muž byl zavražděn. Detektivy ale čekalo velké překvapení. Mrtvý nebyl mezi pohřešovanými osobami a  nikomu nechyběl...

Kriminalistům se dlouho nedařilo zjistit totožnost zavražděného.  Ačkoliv ležela mrtvola v mělkém hrobě několik let, ani úřady ani příbuzní nešťastníka nepostrádali. Teprve díky velké náhodě a klíči od pokoje na ubytovně nalezenému mezi věcmi mrtvého se ukázalo, že jde o důchodce Josefa K. (†63), který z ubytovny zmizel v září 1966.


Jeho sourozenci o něm neměli žádné zprávy a ani je nezajímal. Sousedé se zase domnívali, že je ve vězení. Prý to před lety kdosi mezi lidmi rozhlásil. Překvapivé však bylo, že Josefu K. úřad důchodového zabezpečení stále vyplácel důchod. Detektivové se vydali na adresu, kam pošta penzi doručovala. V obci Bartovice našli muže, který se prokazoval doklady na jméno Josef K. Ve skutečnosti však šlo o Josefa M. (47), o němž se předpokládalo, že roku 1966 spáchal sebevraždu. Josef M. totiž tehdy nechal na pracovišti dopis na rozloučenou a zmizel. Ve skutečnosti ale šlo o mazaný plán, jak se zbavit povinnosti platit alimenty na svých pět dětí. Josef M. zavraždil svého známého Josefa K., ukradl mu doklady i totožnost. Už pod novým jménem si našel přítelkyni a žil z důchodu své oběti. Za své činy skončil ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.