Rodinná tragédie: Umlátila adoptivní matku prknem a narvala do kufru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rodinná tragédie: Umlátila adoptivní matku prknem a narvala do kufru!

Fotografie
Fotografie (internal)

Doktorka A. R. (†56) si zvolila zvláštní životní dráhu. Dobrovolně odešla těsně po druhé světové válce ze své rodné Anglie do Československa, nikdy se nevdala, neměla vlastní děti a adoptovala dva české sirotky. V roce 1971 ze svého pražského bytu zmizela...

Když přišla lékařčina adoptivní dcera Z. R. (19) v červenci 1971 na stanici VB nahlásit, že matku postrádá, měli příslušníci hned jasno. Domnívali se, že Angličanka emigrovala, a tak po ní nijak usilovně nepátrali. Kdyby si však dali tu práci a něco o A. R. zjistili, věděli by, že doktorka byla i po roce 1968 několikrát v cizině a vždy se spořádaně vrátila.

Známí rodiny by jim také řekli, že zatímco adoptivní syn dělal ženě jen radost, s dcerou měla velké potíže. Žádnou zvláštní aktivitu příslušníci VB nevyvinuli ani ve chvíli, kdy jim kamarádka Z. R. nahlásila, že si tajně přečetla její deník a stálo v něm, že svou matku zavraždila. Z. R. poznámku v zápisníčku vysvětlila tím, že chtěla kamarádku nachytat, protože měla podezření, že její soukromý deník čte. Teprve když případ převzala kriminálka, začalo se něco dít. Ve sklepě patřícím k bytu pohřešované ženy se našel lodní kufr. V něm bylo napěchováno tělo nešťastné doktorky. Z. R. se k vraždě adoptivní matky nakonec přiznala. A. R. ve spánku ubila prknem. Motivem hrůzného činu byla žárlivost na adoptivního bratra, k němuž měla matka bližší vztah. Po vraždě chtěla Z. R. odejít do ciziny, místo toho skončila ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.