On měl dvě práce a dřel jako kůň, ona jen utrácela. Tak se zrodil plán... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

On měl dvě práce a dřel jako kůň, ona jen utrácela. Tak se zrodil plán...

Manželku uškrtil a pak předstíral, že se utopila ve vaně.
Manželku uškrtil a pak předstíral, že se utopila ve vaně. (Profimedia.cz)

Alena H. byla zosobněním všech nectností, které minulý režim pranýřoval. Pocházela z milionářské rodiny, žila rozmařilý život, nikdy nepracovala. Pak ji našli mrtvou ve vaně.

Těžko si představit rozdílnější pár, než byli Alena H. a její manžel J. H. Žena si žila na vysoké noze. Přestože nikdy nepracovala, nekupovala si konfekci, ale nechávala si šít šaty na míru v salonech. Stravovala se výhradně v kavárnách a jezdila pravidelně do lázní. Byt jí za úplatu uklízela vzdálená příbuzná. Nákladný životní styl hradila z manželových peněz a z prodeje starožitností po rodičích.

Její manžel měl dvě zaměstnání, navíc soukromě vyučoval jazyky. Cestou do práce a z práce si ještě přivydělával coby revizor. Někdy na pražských periferiích vybíral z popelnic staré oblečení, pral ho a prodával do bazaru. Za sebe v podstatě neutrácel. Alena si ho přesto nevážila, byla k němu hrubá a dokonce ho fyzicky napadala. V červnu 1978  J. H. oznámil, že našel manželku mrtvou ve vaně.

Tvrdil, že se nejspíš omámená prášky utopila. V detektivech se snažil vzbudit dojem, že upřímně truchlí. Ve skutečnosti si hledal přes inzeráty novou známost. Všechny ženy ho však, coby ženatého, odmítaly.  Pitva navíc odhalila, že Alena zemřela na zardoušení. Přestože se J. H. nikdy nepřiznal, byl za vraždu odsouzen k 11 letům vězení. 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.