Znásilnil a zabil školačku (†7), její kamarádka (7) hrůzou zešedivěla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Znásilnil a zabil školačku (†7), její kamarádka (7) hrůzou zešedivěla

Holčička se ze smrti kamarádky sesypala. (ilustrační foto)
Holčička se ze smrti kamarádky sesypala. (ilustrační foto) (Shutterstock.com)

 V září 1979 si hrály dvě kamarádky Marta M. (7) a Zorka K. (†7) z Hradecka na břehu říčky v městě P. Holčičky sbíraly kaštany, když je začal pronásledovat muž na kole. Marta se s ním odmítala bavit, a tak soustředil svou pozornost na Zorku. Po chvíli děvčátko vysadil na rám bicyklu a odjel i s ním pryč.

Zorka se domů už nevrátila. Policisté okamžitě vyslechli všechny, kteří mohli tajemného muže na kole vidět. Brzy vytipovali několikrát trestaného zvrhlíka M. T., který malé holčičky obtěžoval už dříve. Při výslechu se M. T. přiznal, že Zorku znásilnil a uškrtil. Tělíčko hodil do řeky, kde ho později skutečně našel policejní potápěč. Pedofil přiznal, že si osamělá děvčátka vyhlédl. Martu znal od vidění, ale ta s ním odejít odmítla. Proto odvezl Zorku.

Rodiče Marty se před svojí dcerkou snažili tajit, co se stalo. Holčička se to však dozvěděla od spolužáků ve škole. Když navíc našla v garáži ukrytý věnec, který její rodina posílala na Zorčin pohřeb, zhroutila se. Vyčítala si, že kamarádku neochránila. Matka jí podala uklidňující léky, po nichž Marta usnula. Ráno se však probudila s neovladatelným třesem a prý i prošedivělými vlásky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.