Matka (36) tří dětí zapálila rodině dům nad hlavou, když všichni spali... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Matka (36) tří dětí zapálila rodině dům nad hlavou, když všichni spali...

Díky zásahu hasičů nebyl Foto Profimedia.cz nikdo vážně zraněn. (Ilustrační foto)
Díky zásahu hasičů nebyl Foto Profimedia.cz nikdo vážně zraněn. (Ilustrační foto) (ČTK)

Na Vánoce 1960 nevzpomínali rádi obyvatelé rodinného domku z Kosoře nedaleko Prahy. Poté, co si rozdali dárky a ve slavnostní náladě ulehli do postelí, jim někdo zapálil střechu nad hlavou...

Jen díky obrovské náhodě nebyl nikdo vážně zraněn a jedinými oběťmi požáru tak byli pouze poštovní holubi, chlouba majitele domku A. D. a jeho manželky B. D. Detektivové zjistili, že vánočním žhářstvím vyvrcholilo rok trvající šikanování rodiny. Neznámý pachatel posílal zejména šestnáctileté H. D. anonymní výhrůžné dopisy.

V jednom z posledních stálo, ať se rodina připraví na »pestřejšího ježíška«. Zajímavé bylo, že podobné anonymní dopisy dostávala ještě jedna rodina z Kosoře, šlo o příbuzné mladíka J. K. (26), s nímž H. D. chodila. Detektivové zaměřili své pátrání tímto směrem a uspěli. Motivem žhářství byla žárlivost. Matka tří dětí D. K. (36) z pražského Radotína udržovala s o deset let mladším J. K. milostný poměr. Když zjistila, že si našel dívku, psychicky se zhroutila a začala rodině své sokyně posílat anonymní výhrůžky.

Když po nadílce u stromečku uložila děti, řekla D. K. manželovi, že jde spát. Ve skutečnosti však vyklouzla z domu a šla hodinu a půl pěšky do Kosoře. Tam vlezla na půdu domku své sokyně a zapálila oheň. Soud neměl se zamilovanou ženou slitování a poslal ji za vánoční požár na několik let do vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.