V pásáku zemřel řidič i děti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

V pásáku zemřel řidič i děti

Touha svézt se na pásovém traktoru měla tragické následky.
Touha svézt se na pásovém traktoru měla tragické následky.  (Foto Aha! – Mid. AI)

Hororové chvíle zažila na přelomu září a října 1984 vesnice Zboží, součást Dvora Králové nad Labem na Trutnovsku. Vinou nerozvážného muže (†31) tam zcela zbytečně zahynuli dva školáci (9† a †10), a s nimi také on sám.

Co se tehdy stalo? O tom psal deník Rudé právo 2. října zmíněného roku. Podle jeho zprávy řidič pásového traktoru nahrnoval v pracovní době na silážní haldu sekanou kukuřičnou hmotu. Jeho práce nadchla dva místní kluky natolik, že zatoužili být přitom. A šofér pásáku udělal to nejtragičtější rozhodnutí, jaké udělat mohl - vzal oba školáky do kabiny traktoru. Zpočátku to byla pro chlapce náramná zábava a dobrodružství. Jenže...

Před vrcholem haldy se stroj bohužel převážil, převrátil se a všichni tři lidé ve zdeformované kabině utrpěli smrtelná zranění. Protože viník příhody s tak nešťastným koncem sám také přišel o život, nebylo koho trestně stíhat a vyšetřovatel tehdejší Veřejné bezpečnosti případ odložil. Tragická událost vyvolala ve Zboží i okolí zděšení a účast obyvatel.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.