Zloděj se skryl pod podlahou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Zloděj se skryl pod podlahou

Zloděj si našel úkryt pod prkny podlahy půdy.
Zloděj si našel úkryt pod prkny podlahy půdy.  (Foto Aha! – Mid. AI)

K poměrně kuriózní události došlo koncem ledna roku 1977 nedaleko Mšena na Mělnicku. Psal o ní deník Rudé právo 1. února zmíněného roku. Jak uvedl, příslušníci tehdejší Veřejné bezpečnosti dostali informaci, kvůli které hned vyrazili do místní chatové oblasti.

Do jedné z chat nedaleko města se totiž měl vloupat »nezvaný host«. Protože – pokud by se informace opravdu zakládala na pravdě – v takovém případě nemuseli muži zákona žádat prokuraturu o povolení k domovní prohlídce, vnikli příslušníci VB dovnitř a chatu prohledali od podsklepení až na půdu. Údajného pobertu ale nenašli. Když už chtěli chatu opustit a vrátit se na služebnu, upoutal jejich pozornost tichý zvuk z prostoru pod půdní podlahou.

Právě tam se zloděj (37) bez trvalého bydliště i pracovního poměru ukrýval – a málem se mu podařilo Bezpečnosti uniknout. Při výslechu se pak doznal jak k vloupačce do této, tak i do dalších chat v osadě. Je zřejmé, že ho čekal soud a trest. Město Mšeno, v jehož blízkosti k události došlo, bylo vždycky chataři vyhledávané. Jde totiž o vstupní bránu do tzv. Máchova kraje. Proslavila ho turistická Cinibulkova stezka, nedaleko které najdete Mšenské Pokličky – malebný skalní útvar, který si do svého znaku dalo i CHKO Kokořínsko.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.