Fingoval loupež, četníky nepřelstil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Fingoval loupež, četníky nepřelstil

Muž šel lesem opilý a peněženku ztratil. Peníze v ní navíc neměl.
Muž šel lesem opilý a peněženku ztratil. Peníze v ní navíc neměl.  (Foto Aha! – Mid. AI)

Trestnímu oznámení pro klamání úřadů čelil v únoru 1925 dělník Antonín Hoffmann (54) z již zaniklé osady Gisela v tehdejším okrese Duchcov. Proč? Deník Československá republika 18. února zmíněného roku ten příběh popsal docela podrobně.

Citujeme z listu: „Na četnickou stanici v Duchcově dostavil se dne 10. t. m. Antonín Hoffmann a oznámil, že byl v noci na cestě k domovu přepaden a oloupen. Vracel se prý asi o 9. hod. večerní z Duchcova a u lesíku »Neugarten« vyskočili pojednou naň čtyři muži a žádali peníze. Jeden udeřil jej klackem, druhý ho za krk strhl k zemi. Jeden z útočníků ho bodl do krku a druzí mu odcizili peněženku se 180 Kč.“ Hoffmann ale mužům zákona lhal.

Opět deník: „Bylo však zjištěno, že si přepadení vymyslil. Opil se totiž v Duchcově, upadl, poranil se na ruce a peněženku ztratil. Poté se pokusil u lesíku »Neugarten« o sebevraždu, avšak pořezal se pouze na krku, usnul, a když se probudil, vykládal doma ženě o přepadení. Dále zjištěno, že Hoffmann peněz vůbec neměl. Četníkům tvrdil, že dostal toho dne poštou podporu, u poštovního úřadu však bylo zjištěno, že Hoffmannovi nebylo nic vyplaceno.“ Zadělal si tak na malér...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.