Kriminálka měla vydařený den | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Kriminálka měla vydařený den

Grázlové si vyhlídli jako oběť seniora.
Grázlové si vyhlídli jako oběť seniora. (Foto Aha! – Mid AI)

Desátý říjnový den roku 1970 se tehdejší Veřejné bezpečnosti docela povedl. Její hlídky či detektivové dopadli a zatkli okamžitě po spáchaném činu neúspěšné pachatele – a to hned na čtyřech místech republiky. Informoval o tom denní tisk následujícího dne.

Začalo to v Karviné, kde přepadli dva darebáci penzistu vracejícího se z hostince. Ztloukli ho a uloupili mu 250 korun. Ovšem ještě ve chvíli, kdy lup přepočítávali, zacvakla na jejich zápěstích ocelová pouta. Taky v Praze 7 si troufl jiný syčák (27) na důchodce, kterého surově zbil a sebral mu tři stokoruny. A taky on obratem skončil v poutech VB, která tři stovky bryskně vrátila jejich majiteli.

V Příbrami ničema (27) napadl kolemjdoucího muže (33) a pokusil se ho oloupit. Měl smůlu – za pouhých pár minut už zloduch seděl ve služebním voze VB, který s ním zamířil rovnou do budovy úřadu vyšetřování. V Semilech srazil mladý gauner (19) pěstí k zemi znatelně slabšího teenagera a začal mu prohledávat kapsy. Měl ale nebetyčnou smůlu. Kolemjdoucí občané přepadení viděli, zlotřilce chytili, srazili na zem a nepustili ho do příjezdu hlídky VB. Všechny zatčené delikventy čekal pochopitelně soud.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.