Vlezl do bytu okénkem a vraždil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Vlezl do bytu okénkem a vraždil

Do bytu se vrah dostal okénkem z chodby, které dříve ve starších činžácích byly.
Do bytu se vrah dostal okénkem z chodby, které dříve ve starších činžácích byly. (Foto Aha! – Mid. AI)

Osmkrát už seděl před soudem na lavici obžalovaných nepolepšitelný muž (29) z Kremnice na středním Slovensku, než v září 1972 spáchal ten nejhrůznější kriminální skutek – mord. V Bratislavě zavraždil a oloupil ženu (†32) přímo v jejím bytě.

Denní tisk 30. září zmíněného roku o kauze psal: „Usmrcenou 32letou ženu před týdnem našli v bytě na Prešovské ulici. Při prohlídce mrtvoly lékař zjistil odřeniny na rukou, krevní podlitiny na krku a jiných částech těla. Při pitvě se zjistilo, že smrt nastala uškrcením. Příslušníci VB po vytrvalém pátrání po pachateli zjistili, že je jím 29letý muž z Kremnice, již osmkrát soudně trestaný, který v poslední době nikde nepracoval.

Večer, den před nalezením mrtvé, vlezl z chodby okénkem do jejího bytu a ze skříně sebral 280 Kčs. Hřmotem se majitelka probudila, a když chtěla otevřít dveře na balkon a volat o pomoc, lupič ji chytil za krk a uškrtil ji.“ A jaká byla cena za jeden lidský život? Kromě už zmíněných 280 korun (tehdy výdělek zhruba za čtyři dny) ještě dodatečně uloupené náramkové hodinky a náušnice...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.