Pobertu lapily správcová a hostinská | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Pobertu lapily správcová a hostinská

Dvěma ženám zloděj neutekl.
Dvěma ženám zloděj neutekl. (Foto Aha! – Mid. AI)

Dvě statečné ženy, správcová a hostinská, dokázaly v lednu 1911 zabránit zámečnickému pomocníkovi Franzi Zicklerovi ve vykradení bytu na pražském Staroměstském náměstí. Ničema se právě pokoušel násilím vylomit dveře, když ho neohrožená domovnice zaskočila.

Začal se tedy s příchozí ženou prát a pravděpodobně by se mu podařilo z místa činu utéct, jenže to už se na scéně objevila i hostinská, přivolaná křikem správcové. Tak to aspoň popisoval deník Lidové noviny 24. ledna zmíněného roku. Dvěma nanejvýše rozhořčeným dámám už přistižený chmaták utéct nedokázal.

Obě ho pak předaly přivolanému strážníkovi. Ten Zicklera zatkl. A co se dělo dál? Takto situaci popisovaly už zmíněné Lidové noviny: „Poněvadž se mladý muž stráži zprotivil, byl dán do bezpečnostního oddělení, kde z průkazných listin zatčeného bylo zjištěno, že do Prahy přišel z Annabergu v Sasku a že procestoval celou Evropu, mimo to i Asii i Ameriku.“ Loupeživý světoběžník, kterého přemohly dvě udatné dámy, putoval před pražský c. k. soud. Jak tam pochodil, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.