Ukradli prapor a prostěradla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Ukradli prapor a prostěradla

Zloději řádili ve Střešovicích.
Zloději řádili ve Střešovicích.  (Foto Aha! – Mid. AI)

Neznámí chmatáci, kteří se 16. ledna 1921 o druhé hodině po půlnoci vloupali do kanceláře obecního úřadu v tehdy ještě samostatných Střešovicích, byli ukradenou kořistí docela určitě zklamaní. Podařilo se jim totiž najít a odnést jen obecní prapor a dvě prostěradla.

Dvacet korun, které si k tomu přibrali, byla jen slabá náplast na roztrpčení pobertů. O den později případ popsal deník Československá republika, který svou zprávu nadepsal titulkem Zloději v obecním úřadě. Policie sice nesdělila, jakým způsobem ničemové do objektu vnikli, informovala ale o průběhu zlodějny. Pachatelé prohledali místnosti, vypáčili zamčené zásuvky, kde ovšem nalezli jen pro ně bezcenné písemnosti.

Zřejmě šlo o nezkušené dlouhoprsťáky, neboť vypáčit obecní pokladnu nedokázali, ač se o to evidentně pokoušeli. A tak jim nezbylo nic jiného, než šlohnout ze skříně aspoň obecní prapor, dvě ložní prostěradla a dvacet kaček. Pak beze stopy zmizeli. Zda byli později dopadeni, není známo. Městská čtvrť Střešovice je součástí městské části Praha 6. Nachází se v západní části české metropole. V roce 1922 byly Střešovice připojeny k hlavnímu městu, tehdy jako součást Prahy XVIII.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.