Vypil dvacet piv a vraždil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Vypil dvacet piv a vraždil

Mladí lidé přespávali v opuštěné budově a popíjeli tam.
Mladí lidé přespávali v opuštěné budově a popíjeli tam. (Foto Aha! – Mid. AI)

Brutální vraždu spáchal koncem srpna 1967 mladík V. B. (18), člen bandy mladých bezdomovců v Karlových Varech. V opilé hádce svému kamarádovi zasadil přes dvacet bodných ran a následně mu o hlavu rozbil dva popelníky. Po zatčení se k zločinu pod tíhou důkazů přiznal.

Deník Rudé právo dne 1. září zmíněného roku přinesl okolnosti mimořádně brutálního skutku. Psal: „Osmnáctiletý V. B. vypil v noci asi dvacet piv. S třemi mladistvými kamarády odešel do staré budovy lanovky Na vyhlídce v Karlových Varech, kde přespávali. Všichni nikde nepracovali. Při hádce s mladistvým J. mu zasadil přes 20 bodných ran a o hlavu mu rozbil dva popelníky.

Další dva mladiství – chlapec a děvče – se nečinně dívali a nezakročili. Od pobodaného a potlučeného odešli všichni tři na půdu lanovky, kde přespali.“ Kriminální služba karlovarské Veřejné bezpečnosti ovšem vraha dopadla a zatkla ho i se oběma společníky. Ti surovému a bestiálnímu počínání V. B. přihlíželi a pak spolu s ním od umírajícího mladíka v klidu odešli, aniž by se aspoň pokusili o pomoc. „Ve vyšetřování se pokračuje,“ zdůraznil deník.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.