Vrah dopaden na Slovensku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vrah dopaden na Slovensku

K vraždě došlo nedaleko u Kunovic na Uherskohradišťsku.
K vraždě došlo nedaleko u Kunovic na Uherskohradišťsku. (Ilustrační foto ara)

Obchodníka Jana K. ze Zábřehu na Moravě počátkem dubna 1917 zavraždil a o 500 korun i cestovní pas oloupil surový vrah. K tragédii došlo u Kunovic na Uherskohradišťsku. Od počátku bylo mužům zákona zřejmé, kdo měl kupcův život na svědomí.

Denní tisk totiž tehdy psal: „Zjevno jest četnictvu, že pachatelem jest těžkými zločiny stížený zlosyn, 51letý Petr S. z Hrobek u Kroměříže.“ Zločinec ovšem zmizel beze stopy. Až téměř po šesti letech, 22. prosince 1922, přinesl deník Československá republika zprávu o dopadení dlouho usilovně hledaného ničemy. Ve své zprávě uvedl: „Od té doby bylo po něm pátráno, až teprve nyní zatčen byl na Slovensku muž, který se vydával za Jana Brodňana.“

Četnictvo už v té době dokázalo odvést výbornou profesionální práci. Usvědčilo totiž zatčeného muže z toho, že není Jan Brodňan, nýbrž dlouho hledaný vrah a lupič Petr S. Zlotřilec samozřejmě skončil před soudním trestním senátem. Jaký trest mu byl uložen, není známo. V seznamu osob popravených za dobu existence bývalého Československa jeho jméno ale nenajdeme.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.