Pokárání od strážníka nestačilo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pokárání od strážníka nestačilo

K útoku na manželku došlo v moravské metropoli.
K útoku na manželku došlo v moravské metropoli.  (Ilustrační foto ara)

Domácí pohodu nedělního lednového odpoledne 1911 značně narušil jistý dělník Jan Š. z Brna. Jak 30. ledna zmíněného roku napsal deník Lidové noviny, vycházející tehdy v jihomoravské metropoli, muž se ve svém bytě v Panenské ulici pustil do vlastní manželky.

Nejprve ji začal napadat slovně. Z jakého důvodu ženu plísnil, to už dnes nelze zjistit. Paní Š. si ale hubování nenechala líbit a svému muži začala odpovídat také zostra. Vznikl tak hodně hlasitý svár, který se stupňoval, až se nebezpečně schylovalo k manželovu fyzickému útoku. Aby mu předešla, vyběhla paní Š. raději z bytu a zavolala na místo uniformovaného c. k. strážníka.

Ten pak Janu Š. důrazně domluvil, ať se chová klidně. Bohužel, stal se pravý opak. Sotva muž zákona z bytu odešel, rozzuřený dělník se na svou ženu vrhl. Hrubě jí vynadal do udavaček a donašeček. A pak už došlo k tomu, proč předtím paní Š. do bytu strážníka přivedla. Její choť ji surově natloukl. Zbitá žena opět vyběhla z bytu, opět přivolala téhož strážníka, který už tentokrát Janu Š. nijak nedomlouval. Rovnou ho na místě zatkl a v poutech ho odvedl k soudu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.